Proppaus

Inspiraatiota proppautumiseen löytyy meidän Pinterest-taulustamme.

Disclaimer

Kaikki alla olevassa kirjoituksessa on puhtaasti visuaalisen vastaavan henkilökohtaista mielipidettä, ja sitä saa tai saa olla kuuntelematta. Se on tarkoitettu puhtaasti ponnahduslaudaksi omalle ideoinnillesi ja inspiraation siemeneksi. Mitään tästä ei tarvitse ottaa Raamatun sanana, mutta jotain vastaavan sävyistä proppautumista suositellaan lämpimästi.  

Yleistä

  • Pukeudu niin että sinun on itselläsi mukava olla ja helppo liikkua sillä pelissä liikutaan ulkosalla ja vaihtelevassa maastossa.
  • Pidä silmällä säätietoja, vaikka voidaan toivoa että pelin aikaan olisi jo kesä ja lämmin niin ei Suomen luonnosta koskaan tiedä. Jos tulee kaatamalla vettä niin varaudu sadevaatteilla, jos on kuuma katso ettet läkähdy jne. Peli pelataan lähtökohtaisesti ulkona, joten huomioithan tämän.
  • Pelissä painotetaan proppaamista joten aloita suunnitteleminen ja tekeminen aikaisessa vaiheessa.
  • Lisävinkkejä voi aina tarvittaessa kysyä oman hahmon kirjoittajalta taikka visuaalisen ilmeen vastaavalta (Mia Lahtinen), jotka auttavat sinua mielellään hahmosi pukeutumisen ideoinnissa.
  • Vaikka pelissä painotetaan proppaamista, on tärkeintä silti se että sinä pelaajana pysyt kunnossa. Katso kengät sen mukaan että pystyt kävelemään, pidä silmälasit päässä jos ilman niitä et näe etkä pysty tai halua käyttää piilareita. Pukeudu niin että tunnet olosi hyväksi ja katso sitten miten maagisen kokonaisuuden saat siitä aikaan. Ihmiset kyllä ymmärtävät tämmöiset asiat eikä se (ainakaan tämän visuaalisen vastaavan mielestä) riko maailmaa tai immersiota jos sinulla nyt sattuukin olemaan jotain nykyaikaista kokonaisuudessasi. Varsinkin hyvät kengät ovat tärkeät!

Eletään mennyttä aikaa jolloin rahvas oli rahvasta ja rikkaat koreilivat mitä hienoimmilla kankailla ja turkiksilla. Se kenellä oli varaa ylellisyyksiin näytti sen usein myös päällepäin. Tämä ei kuitenkaan koske väkeä, jonka ainut yhdistävä tekijä on että he eivät koske rautaan taikka siitä valmistettuihin esineisiin sillä se polttaa heitä.

Henget ovat eteerisiä ja mysteerisiä olentoja, jotka elävät kaikkialla ihmisten ympärillä, joita pelätään ja kunnioitetaan ja jolta pyydetään apua tarvittaessa tai kirotaan epäonnen sattuessa. He ovat aina pukeutuneet niinkuin luonto on heidän ympärillään kasvanut. Verhonneet itsensä vedenvaahtoon, saniaisista loihdittuun mekkoon taikka pehmeään pilvenhaituvaan. Heitä eiiole kiinnostan muoti, ei se onko vaatteilla sukupuolta, eikä se keneltä tai mistä se on saatu. Tärkeintä on ollut että se kuvastaa kunkin väkeläisen syvintä olemusta ja saa tämän tuntemaan olonsa hyväksi. Tämä on se tunne jota kannatan myös jokaisen pelaajan etsimään propatessaan hahmoaan.

Vedenväki

Vedenväki on vaihtuvainen niinkuin elementtinsä ja tämä heijastuu pitkälti myös heidän pukeutumiseensa. Riippuen olennon luonteesta saattaa hänellä olla helmiä ja kaarevia oksia hiuskoristeina taikka levästä tehtyjä asusteita. Jotkut saattavat hakea innoitusta vaahtopäistä kun toiset taas ovat syvimmän lammen sopukoiden salaisuuksiin verhoutuneita. Proppauksessa suosittelisin käyttämään eri sinivihreän, sinisen ja valkoisen sävyjä. Kankaiksi sopivat kaikki kiiltävät, soljuvat ja harso tai verkkomaiset kankaat. Somisteina voivat toimia niin pienet kivet, helmet, oksat kuin simpukatkin. Mitä nyt kuvittelisit suomalaisesta järvestä löytyvän. Maskeerauksessa taas suomut, kimmeltävät meikit ja efektimeikit (kuten kidukset, evämäiset kädet tms.) ovat oikein paikallaan tämän väen ulkonäössä.

Voisin henkilökohtaisesti nähdä monella vedenväkeläisellä hameita tai viitakkeita, paljon roikkuvia koruja ja helyjä sekä hohtavaa ja heijastelevaa meikkiä. Kiinnittäisin erityisesti huomiota silmiin ja mahdollisimman vetovoimaisen katseen luomiseen sillä silmät ovat yleensä se minkä vedenväestä näkee jos ne ihmisille sattuisivat näyttäytymään ja jo katseen voimalla saatettiin houkutella raukkoja veden synkkään syleilyyn.

Metsänväki

Vedenväkeen verrattaessa huomattavasti rauhallisempi väki joka verhoaa itsensä metsän lukemattomiin vihreän, kullankeltaisen ja lähes tumman harmaisiin luonnonväreihin. Unohtamatta kuitenkaan kirkkaita niittykukkien värejä lähes koko sateenkaaren kirjossa. Pukeutuminen on tietyllä tapaa hillittyä mutta eleganttia. Kiiltävät kankaat, nahka, neuleet, turkikset ja villa toimivat hyvänä pohjana hahmon asustusta mietittäessä mutta harsokankaat, hunnut ja huivit ovat myös oivallisia valintoja niiden lisäksi. Koristeina voi käyttää lehti- ja kukkaseppeleitä, sarvia, sulkia, sieniä, sammalta ja oksia. Efektimaskeerauksena voi laittaa kasveja kasvamaan suoraan hahmon ihosta. Meikkinä muuten voisin nähdä “luonnollisen” meikin, korostaen eniten ehkä kasvojen kehystämistä.

Metsänväki tuo mieleeni eniten fantasiatyypillisen haltiakansan, kauniita ja koristeellisia jotka pukeutuvat arvovaltaisesti ja simppelisti. Pitkiä viittoja, mekkoja, pitkähihaisia paitoja ja housuja jne. Kuitenkin koen myös että hyvin metsittynyt ja “villi” lookki toimii varsinkin nuoremmille hahmoille. Kiinnittäisin paljon huomiota hahmon hiuksiin sillä niihinhän voi oivallisesti kiinnittää vaikka mitä, enkä myöskään pelkäisi kokeilla erilaisten tekstuurien yhdistämistä,  karkeaa luonnonkuitua jonkun todella sileän keinokankaan vierelle.

Ilman väki

Kerroksellisuus ja harsokankaat. Tylli, sifonki ja silkki. Kevyt ja eteerinen olemus ja taivaan hempeän siniset ja lähes kaikki pastellisävyt taikka myrskyisän tumman siniharmaat ovat Ilmanväen juttu. Haaremihousut, puhvihihat ja kietaisuvaatteet ovat omiaan tälle väelle puhumattakaan erinäisten siipien proppaamisesta. He ovat kepeitä ja kuiskauksen omaisia niin vaatteissaan kuin olemuksessaan, joten asusteetkin heijastavat tätä mentaliteettia. Huiveja ja sulkia, ehkä yksinkertaisia koruja kuten puuhelmiä tai nahkaisia nyörikoruja. Meikkeinä toimisi loistavasti kepeät sävyt ja yleensäkin kevyt meikkaus, panostaen mahdollisimman nuorekkaaseen olemukseen.

Ilmanväkeläinen on mielestäni ikuisesti nuorekas, kuulas ja jollain lailla koskemattomissa oleva olento. Joko keijumaisilla tai linnun siivillä jos sellaiset haluaa itsellensä propata. Aina hieman tuulentuivertaman näköisenä.

Muut

Ne jotka eivät tarkkaan osu mihinkään muuhun kategoriaan voivat hakea inspiraatiotaan arvioidusti keskiajan pukeutumisesta henkimaailmallisella twistillä. Kankaat ovat arkipäiväisiä, maanläheisiä ja käytännöllisiä painottaen luonnonvalkoista ja muita maanläheisiä sävyjä. Mitä varakkaampi hahmo on sen enemmän hänellä olisi värejä ja kalliita metalleja, turkiksia ja muita koruja mutta arkipäiväinen matkalainen pukeutuisi väljiin ja vöillä kiinni köytettäviin asukokonaisuuksiin.

Tätä voi sitten maustaa henkimäisillä merkeillä kankaassa, koruilla joila on merkitystä vain väelle. Tonttujen tapauksessa tietynvärisellä hatulla tai hiisien tapauksessa hirven sarvia muistuttavilla sarvilla. Mikään ei tietenkään estä ottamasta mallia myös muun väen pukeutumisesta, jos se tuntuu omalle hahmolle ominaiselta tyyliltä.

Mainokset